Op Dr Mustafa Murat Öztürk & Sağlıklı Estetik

Altın İğneli Radyofrekans

Her altın iğne aynı değildir. Çünkü altın iğne teknolojisi çok ileri bir teknoloji ve AR-GE çalışması gerektirmektedir. Yeterli tedaviyi sağlarken istenmeyen etkileri minimuma indirilmesi gerekmektedir. Altın iğne cihazında titanyum veya cerrahi çelikten yapılmış, altın kaplama, izolasyonlu özel iğneler kullanılmaktadır.

Altın İğne ile Radyofrekans Tedavisi

Radyo dalgalarına benzer frekansta salınım yapan alternatif akıma radyofrekans denilmektedir. Plastik cerrahide kullandığımız RF cihazları genellikle 4 MHz frekansında çalışır. Yüksek ısı ile dokularda hücre aktivasyonu, kolajen sentezi, ablasyon yaparken; kanamayı kontrol altında tutar.

Monopolar ve multipolar olmak üzere iki tip uygulama şekli mevcuttur. Cerrahi işlemlerde genelde monopolar, estetik işlemlerde ise multipolar uçlar kullanılır.

RF teknolojisi ile antiaging, cilt sıkılaştırma, gözenek küçültme, lifting, kolajen üretiminin indüklenmesi, akne skarları tedavi edilebilmektedir.

İşlem Tekniği ve
(Başlıkları ve Farkları!)

RF teknolojisinda farklı amaçlara ve bölgeler göre başlıklar mevcuttur.

Monopolar: Hastanın vücuduna bir plak temas ederken, tek ucu olan bir aletle yapılır.

Bipolar: Cımbız gibi iki uçlu veya iki topuzu olan bir aletle yapılır. Kalp pili olan hastalarda güvenlidir.

Multipolar: Bipolar ucun gelişmiş olanıdır. Güvenlik ve etkinlik açısından en iyisidir.

Yukarıda sayılan üç tekniğin de hem iğnesiz hem iğneli olan formu vardır. İğneler altın kaplama olmalıdır. İğneli RF etkinliği çok daha fazladır.

İğne İzolasyonu: İstenen sonuca göre bazı iğneler sadece ucundan enerji verirken, bazıları tüm iğne boyunca enerji verebilmektedir.

İşlem Sonrası

Altın iğneli RF tedavisi sonrası yüzde kızarıklık, şişme, ödem, karıncalanma, kabuklanma, kaşıntı gibi belirtilerin görülmesi normaldir. Her hastada aynı belirtiler olmayabilir.

İşlem sonrası 24 saat su temasından ve kozmetik uygulamalardan kaçınılmalıdır.

Aynı bölgeye 2 hafta epilasyon teknikleri uygulanmamalıdır.

Hastaların Dikkat Etmesi Gerekenler

İşlem sonrası ödem giderici ilaç ve gıda takviyeleri kullanılabilir. Ayrıca iyileştirmeyi hızlandırıcı ve cildi yenileyici ek tedaviler de düşünülebilir.

Yara izlerinin istendiği gibi iyileşmesi için hekim kadar hasta da çaba sarfetmeli, üzerine düşeni yapmalıdır. Sigara ve tütün mamüllerinin yara iyileşmesini olumsuz yönde etkileyebileceği unutulmamalıdır.

Hastalar altın iğneli rf tedavisi sonrası cilt bakımı ve özellikle UV ışınlarından koruyucu güneş kremlerine özen göstermeleri önemlidir.

Altın İğne Radyo Frekans Kimlere Yapılır?

Ameliyat istemeyen veya ameliyat olamayan hastalar için cilt sıkılaştırıcı, gözenek azaltıcı ve izleri silikleştiren bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Ameliyat öncesi cilt kalitesini artırmak ve ameliyatın kalıcılığını uzatmak amacı ile de bu tedavi yapılmaktadır. Bu amaçla yapılan tedaviler bununla sınırlı değildir. Lazer, PRP, mezoterapiler, eksozomlar ve kök hücre tedavileri gibi birçok seçenek mevcuttur.

Ameliyat sonrası oluşan izlerin giderilmesi, ameliyat sonrası oluşan sarkma ve gevşekliklerin tedavisinde de altın iğneli radyofrekans uygulanmaktadır.

Altın İğne RF yaptıracaklara Öneriler

Altın iğneli radyo frekans tedavisi, ileri teknolojiyi kullanan tıbbi bir girişimdir. Bu sebeple aşağıdaki şartları sağlamak gerekmektedir:

1- İyi ve kaliteli bir RF cihazı

2- Doğru endikasyon

3- Uzman bir hekim (konunun uzmanı)

4- Uygun ve steril aparatlar

5- Gerçekçi tedavi dozları ve seansları